Fossumteateret

- en årlig teaterforestilling

Hver høst siden 1996 har Fossumkollektivet satt opp teaterforestilling, bestående av unge i behandling, på Gården i Spydeberg. De overrasker hvert år og imponerer med en kreativ oppsetning!

Teateret brukes som en bevisst del av behandlingen. Gjennom teateret opplever de unge mestringsfølelse og glede, de øver på samarbeid, tålmodighet og stressmestring. Flere titalls unge er med hvert år, enten på eller bak scenen. Mange er med som skuespillere, noen som dansere, andre som bandmedlemmer, lyd/lys eller sminke.

Ukentlig gjennom året er de medvirkende med på «Sans og samling» der drama og elementer fra teatersport brukes for å få bli kjent med seg selv på nye måter. De øver intenst før premieren og lager alle rekvisitter selv.

Premieren er lukket og spilles kun for familie/pårørende og spesielt inviterte. Skolene i nærmiljøet blir invitert til senere forestillinger, i tillegg er teateret populært blant barnefamilier i Indre Østfold.

Hvert år er vi vitne til stolte, modige unge mennesker som viser hvilke ressurser de har i seg og hvor gøy man kan ha det uten rus. De gjør en formidabel innsats!

Tilbudet gjelder først og fremst ungdom som mottar behandling på en av avdelingene våre i Spydeberg, Indre Østfold.

«Dette har vært stort for meg. Hadde aldri trodd jeg skulle tørre stå på en scene. Jeg har hatt det så gøy…og slitsomt! Lært mye om meg selv og blitt kjent med så mange fra andre avdelinger»

- Fossumungdom 2019 (17 år)