Café Fossum

- arbeidstrening i trygge omgivelser

Høsten 2018 åpnet Fossumkollektivet sin helt egen café i Spydeberg, Café Fossum. En ekte café med ekte kunder. Her serveres varme og kalde lunsjretter, is, kaker og all slags kaffe av unge mennesker tilknyttet Fossumkollektivet. Du kn også bestille take away; f.eks. hjemmelaget. italiensk pizza eller fat med spekemat!

Idéen bak Café Fossum er at de som er i behandling hos oss, og som er interessert i salg, service og servering, skal kunne ha arbeidspraksis som en del av den avsluttende delen av behandlingsforløpet sitt. I caféen gis opplæring i blant annet kundebehandling, matlaging, salg, baristakunst, kassabetjening og hygiene. Dette gir god trening i sosiale ferdigheter og et innblikk i arbeidslivets krav og forventninger.

For noen kan det oppleves litt skummelt å skulle ta steget ut i arbeidslivet igjen, eller for noen av de yngste, for aller første gang. Det at cafeen er tilknyttet Fossumkollektivet gjør steget litt tryggere å ta. Cafeen samarbeider og har tett dialog med avdelingene.

Arbeid og meningsfylt aktivitet er viktige faktorer for bedring, livskvalitet og opplevelsen av å ha et verdig liv. Det er et mål at de som jobber i cafeen skal kjenne på mestringsfølelse, trygghet, ansvar, læring, selvstendighet og samarbeid. I tillegg får de selvsagt med seg attest etter endt praksisperiode som er verdifullt for videre jobbsøk.

Velkommen innom caféen vår!

Følg oss gjerne i sosiale medier!

Kontakt oss

Besøksadresse:

Stasjonsgata 32
1820 Spydeberg

Kontaktinfo:

Tlf.: 990 95 956

Epost: post@cafefossum.no

Kontakt oss gjerne på Facebook for bestillinger.

Åpningstider:

Mandag - fredag: 10.00 - 15.00
Lørdag: 11.00 - 15.00
Søndag: Stengt